Equip

janJan Barceló

En Jan és il·lustrador, enquadernador, dissenyador gràfic, estampador, … Vaja, en Jan és un artista d’aquells que sap fer una mica de tot i ho porta sempre fins a la perfecció. Viu per l’art, així es passa el dia entre el seu taller La Roda, l’escola de la Dona on fa de profe i la seu de Queixal edicions a Banyoles. El que li fascina dels àlbums són la seva versant estètica, la il·lustració i l’enquadernació, si els formats són més extraordinaris millor.

Imagen 29Karo Kunde

La Karo és escriptora i experta en l’àlbum il·lustrat. És una gran lectora i l’àlbum forma part dels llibres que llegeix des de sempre. Li agrada molt viatjar i va viure en diversos països i continents. Així va poder descobrir els diferents corrents culturals del gènere. Actualment està fent un doctorat sobre els temes tabús en l’àlbum il·lustrat a la Universitat de Girona. Li agraden les obres marginals, que es diferencien per la seva estètica i temàtica. Per ella un bon àlbum sorgeix a partir del joc entre text i imatge.

Imagen 20Ferran Durà

En Ferran és un artesà de la vella escola. Tot el que es pugui fer amb les mans li encanta. Molta de la maquinària del taller ha construït ell, seguint la seva filosofia de reciclar i reutilitzar. On nosaltres veiem només una galleda rovellada amb forat el veu una làmpada i a més a més ens ho demostra en un plis plas. La serigrafia és la seva passió, i s’hi dedica a diari al “El Merkadillu” on passa el dia estampant samarretes, pòsters, tasses, … Dels àlbums li encanten els detalls que creen històries paral·leles a la narració principal.